Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 19.10.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (laktoza)
Kanapka z chleba razowegoz masłem, szynką i ogórkiem kiszonym (pszenica, żyto, laktoza)
Herbata

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (seler, laktoza)
Makaron z serem białym (laktoza)
Kompot wieloowocowy
Owoc

Podwieczorek: Kanapka z dżemem
Kakao

WTOREK 20.10.2020

Śniadanie: Kanapka z chleba pszenno-żytniego
z masłem i miodem (pszenica, żyto, laktoza)
Kawa Inka

Obiad: Rosół z makaronem (seler)
Potrawka z kurczaka z ryżem, mizeria
Kompot wieloowocowy
Owoc
 

Podwieczorek: Jogurt naturalny z musem malinowym

ŚRODA 21.10.2020

Śniadanie:  Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi (laktoza)
Kanapka z chleba razowegoz masłem, serem żółtymi pomidorem (pszenica, żyto, laktoza)
Herbata

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (seler, laktoza, pszenica, jaja)
Kluski leniwe, tarta marchewka
Kompot wieloowocowy
Owoc

Podwieczorek: Galaretka owocowa
Jabłko

CZWARTEK 22.10.2020

Śniadanie:  Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i twarożek ze szczypiorkiem (pszenica, żyto, laktoza)
Kakao (laktoza)

Obiad:  Zupa grochowa z grzankami (seler)
Risotto z surówką z kapusty pekińskiej (pszenica, jaja)
Kompot wieloowocowy
Owoc

Podwieczorek: Pancakes na kefirze
z jogurtem owocowym

PIĄTEK 23.10.2020

Śniadanie: Zacierka (laktoza, pszenica, jaja)
Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, jajkiem gotowanym i szczypiorkiem (pszenica, żyto, laktoza, jaja)
Herbata owocowa

Obiad:  Zupa selerowa z makaronem (seler, laktoza, jaja)
Kotlety z jajek,(jaja) surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki
Kompot wieloowocowy
Owoc

Podwieczorek: Pucharek owoców sezonowych

*alergeny
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie. Woda mineralna dostępna jest przez cały dzień bez ograniczeń.