Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 30.11.2020

Śniadanie: Kanapka z chleba pszenno – żytniego z masłem, kornetki na gorąco. Herbata owocowa. Jabłko. (gluten)

Obiad: Zupa grochowa z grzankami, kluski leniwe z masłem, cukrem. Kompot (gluten, jajka, laktoza)

Podwieczorek:  Kanapka z masłem i miodem. (gluten, laktoza)

 

WTOREK 01.12.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, kanapka z chleba żytnio-razowego z masłem i pastą jajeczną. Herbata. Mandarynka (gluten, jajka)

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem, ziemniaki, kotlet drobiowy, marchewka tarta z jabłkiem. Kompot (jajka, gluten)

Podwieczorek: Muffinki (gluten, jajka)

ŚRODA 02.12.2020

Śniadanie:  Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi (laktoza)
Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką drobiową i pomidorem. Herbata owocowa. Gruszka (gluten, laktoza)

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, kluski na parze z marmoladą. Kompot. (jajka, gluten, laktoza)

Podwieczorek: Galaretka owocowa

CZWARTEK 03.12.2020

Śniadanie:  Kanapka z chleba żytnio-razowego z masłem, dżemem truskawkowym. Kawa inka. Banan (gluten, laktoza)

Obiad: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym, risotto, kapusta pekińska. Kompot

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe (gluten, jajka)

PIĄTEK 04.12.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z zacierką. Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem białym. Herbata. Owoc (gluten, laktoza)

Obiad:  Zupa selerowa z kaszą manną. Makaron z sosem jogurtowo-truskawkowym (gluten)

Podwieczorek: Pizza (gluten)

*alergeny
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie. Woda mineralna dostępna jest przez cały dzień bez ograniczeń.