Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 17.05.2021

Śniadanie: Zacierka na mleku (1, 2, 6) Chleb razowy z pasztetem drobiowym i pomidorem (2,5) Herbata

Obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem Makaron z sosem truskawkowym (1,2,6,7,3) Kompot, OWOC

Podwieczorek: Kisiel Chrupki kukurydziane (2)

WTOREK 18.05.2021

Śniadanie: Chleb ziarnisty z jajkiem gotowanym, sałatą zieloną i rzodkiewką (1,2,6) Kakao

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem Ziemniaki, indyk pieczony, surówka z kap. pekińskiej z marchewką i jabłkiem (1,2,5,6,7,3) Kompot, OWOC

Podwieczorek: Wafle ryżowe Sok 100% Owoc (3)

ŚRODA 19.05.2021

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką, sałatą zieloną i papryką czerwoną Herbata z cytryną (1,2,3)

Obiad: Zupa ziemniaczana z makaronem Pierogi leniwe z serem białym polane masełkiem z bułką tartą Kompot, OWOC (1,2,6,7,3)

Podwieczorek: Budyń czekoladowy (1)

CZWARTEK 20.05.2021

Śniadanie: Chleb ziarnisty z dżemem truskawkowym Kawa zbożowa Inka (1,2)

Obiad: Zupa selerowa z makaronem Kasza wiejska, gulasz wieprzowy, kiszony ogórek Kompot, OWOC (1,2,3,4,6,7)

Podwieczorek: Sałatka owocowa (3) Woda min.

PIĄTEK 21.05.2021

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem i pomidorem Kakao (1,2)

Obiad: Zupa grochowa z grzankami Filet z dorsza pieczony w przyprawach, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką (1,2,3,7,8) Kompot, OWOC

Podwieczorek: Drożdżówka z serem (1,6,3) Herbata owocowa

PONIEDZIAŁEK 24.05.2021

Śniadanie: Owsianka na mleku Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym i ogórkiem kiszonym Herbata z cytryną (1,2,3)

Obiad: Krupnik z kaszą wiejską Makaron z serem białym Kompot OWOC (1,2,3,6,7)

Podwieczorek: Herbatniki Owoc Woda min. (3)

WTOREK 25.05.2021

Śniadanie: Chleb razowy z twarożkiem na słodko Kakao (1,2)

Obiad: Zupa brokułowa z ryżem Ziemniaki, pulpeciki na parze w sosie koperkowym, surówka z czerwonej kapusty Kompot, OWOC (1,2,3,4,6,7)

Podwieczorek: Galaretka z owocami (3)

ŚRODA 26.05.2021

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z szynką wieprzową, sałatą zieloną, pomidorem i ogórkiem Kawa zbożowa z mlekiem (1,2,4)

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbaską Racuchy drożdżowe z jabłkami Kompot, OWOC (1,2,4,6,7)

Podwieczorek: Jogurt owocowy Biszkopty (1,2)

CZWARTEK 27.05.2021

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem Chleb psz.-żytn. z masłem, szynką z pomidorem i ogórkiem ziel. Herbata z cytryną (1, 2,3,4,5)

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami Makaron spagetti z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym Kompot, OWOC (1,2,4,6,7)

Podwieczorek: Kanapka z masłem i miodem Mleko (1,2,9)

PIĄTEK 28.05.2021

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z serkiem Almette z papryką czerwoną Kakao (1,2)

Obiad: Zupa porowa z ryżem Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty z marchewką Kompot, OWOC (1,2,6,7,8)

Podwieczorek: Trio owowcowe (3) Woda min.

* w wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie


ALERGENY:

(1) MLEKO

(2) GLUTEN

(3) CYTRUSY

(4) WIEPRZOWINA

(5) DRÓB

(6) JAJA

(7) SELER

(8) RYBY

(9) MIÓD

DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano,bazylia tymianek, papryka słodka, sól, cukier waniliowy