Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 16.11.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z łatkami owsianymi (laktoza) Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką drobiową, pomidorem (pszenica, żyto) Herbata

Obiad: Zupa porowa z makaronem ( seler, pszenica, jaja) Ryż zapiekany z jabłkami, Kompot Owoc

Podwieczorek: Wafle ryżowe Sok owocowy 100%

WTOREK 17.11.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (laktoza) Kanapka z chleba żytnio-razowego z masłem, serem żółtym, papryką (żyto) Herbata

Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem (seler) Ziemniaki, gulasz drobiowy, surówka z białej kapusty, Kompot Owoc

Podwieczorek: Jogurt owocowy, Owoc

ŚRODA 18.11.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką i ogórkiem Herbata

Obiad: Zupa krupnik (seler) Naleśniki z serem (laktoza, jaja, pszenica) Kompot Owoc

Podwieczorek: Gofry z cukrem pudrem

CZWARTEK 19.11.2020

Śniadanie: Kanapka z chleba żytnio-razowego z masłem i dżemem (pszenica, żyto) Kakao (laktoza)

Obiad: Zupa fasolowa z makaronem (seler, pszenica, jaja) Ziemniaki, bitki, surówka z czerwonej kapusty Kompot Owoc

Podwieczorek: Pizzerinka Herbata

PIĄTAK 20.11.2020

Śniadanie: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i konserwą rybną (pszenica, żyto) Herbata

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (seler) Makaron z musem jogurtowo-truskawkowym (pszenica, jaja) Kompot Owoc

Podwieczorek: Herbatniki Owoc

PONIEDZIAŁEK 23.11.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (laktoza) Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką i pomidorem (pszenica, żyto) Herbata

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem (seler) Jabłka w cieście (laktoza, pszenica) Kompot Owoc

Podwieczorek: Biszkopty Owoc

WTOREK 24.11.2020

Śniadanie: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z jajkiem gotowanym, rzodkiewką (pszenica, żyto, jaja) Kawa zbożowa Inka (laktoza)

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (seler, pszenica, jaja) Risotto z mięsem, sałatka z pomidorów Kompot Owoc

Podwieczorek: Babka cytrynowa Herbata cytrynowa

ŚRODA 25.10.2020

Śniadanie: Zacierka (laktoza) Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką, ogórkiem kiszonym (pszenica, żyto) Herbata

Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami (seler) Kluski leniwe (pszenica, jaja) Kompot Owoc

Podwieczorek: Pucharek owoców sezonowych

CZWARTEK 26.11.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (laktoza) Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i twarożkiem ze szczypiorkiem (pszenica, żyto) Herbata

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (seler) Indyk duszony w sosie z kaszą jęczmienną, Kompot Owoc

Podwieczorek: Galaretka z owocami

PIĄTEK 27.11.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (laktoza) Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem żółtym, rzodkiewką (pszenica, żyto) Herbata

Obiad: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (seler) Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty, Kompot Owoc

Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem malinowym

*alergeny
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie. Woda mineralna dostępna jest przez cały dzień bez ograniczeń.