Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 14.09.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (laktoza)
Kanapka z chleba pszenno – żytniego z masłem, szynką drobiową i ogórkiem zielonym (pszenica, żyto, laktoza)
Herbata

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, laktoza)
Kluski na parze (pszenica, laktoza, jajo)
Kompot wieloowocowy
Banan

Podwieczorek: Budyń,
chrupki kukurydziane
Woda

WTOREK 15.09.2020

Śniadanie: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem (pszenica, żyto), dżemem,
kakao (laktoza)

Obiad: Rosół z makaronem (seler, pszenica, jaja). Ziemniaki, potrawka z kurczaka, fasolka szparagowa, kompot
Jabłko

Podwieczorek: Wafle kukurydziane, gruszka, woda.

ŚRODA 16.09.2020

Śniadanie: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem (pszenica, żyto), jajkiem gotowanym (jaja), rzodkiewką,
kawa Inka.

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z makaronem (seler, laktoza). Naleśniki z dżemem ( laktoza, jaja, pszenica), kompot, Gruszka.

Podwieczorek: Herbatniki,
Banan
Woda

CZWARTEK 17.09.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (laktoza). Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką papryką (pszenica, żyto), herbata

Obiad: Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną (seler, pszenica, laktoza).
Pulpeciki w sosie pomidorowym z ziemniakami, mizeria, kompot
Winogrono

Podwieczorek: Sok 100%
Babka piaskowa

PIĄTAK 18.09.2020

Śniadanie: Kanapka z chleba żytnio-razowego z masłem, konserwą rybną (żyto, pszenica), herbata

Obiad: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (seler, laktoza).
Ziemniaki, jajko sadzone z zieloną sałatą, kompot,
Jabłko

Podwieczorek: Sałatka owocowa

*alergeny
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie. Woda mineralna dostępna jest przez cały dzień bez ograniczeń.